Brasiliens flagga

Brasiliens flagga

Under Napoleonskrigen bodde den portugisiska kungafamiljen i Brasilien, som höjdes i status från en portugisisk koloni till ett rike som var jämlikt med Portugal. De flesta av familjen återvände till Europa 1821, men kungens äldre son, Dom Pedro, återstod för att styra i Brasilien. (För ytterligare behandling, se Brasilien: Brasiliens oberoende). Den 7 september 1822 utropade han landets oberoende. Den nya nationens flagga bestod av en grön bakgrund med en gul diamant och den imperialistiska vapenskölden i centrum, med en stjärna för var och en av de brasilianska staterna. Det sägs att färgerna föreslogs av Dom Pedro's fru, en ättling till huset till Habsburg. Dess kejserliga färger var svart och gul, medan kunghuset Bragança, till vilket Dom Pedro tillhörde, symboliserades av grönt. Således,grönt och gult kom att väljas som de brasilianska färgerna; dessa färger var också förknippade med markens grönska och med dess stora mineralförmögenhet, särskilt guld.

Katedralen i Brasilia, Brasilien, designad av Oscar Niemeyer, byggd i form av en tornkrona.Quiz Journey to South America: Fact or Fiction? Rio de Janeiro, Brasilien, är omgiven av slättar.

En republik utropades i Brasilien 1889, men ändringar av den nationella flaggan var blygsam. De gröna och gula behölls, men de kejserliga armarna ersattes av en blå skiva med ett vitt band och en vit stjärna för var och en av staterna; de blå och vita färgerna speglade nationens portugisiska ursprung (de två färgerna finns i Portugals vapensköld). Positivistens motto för bandet, "Ordem e progresso," översätter som "Order och framsteg." Antalet stater förändrades under åren, och följaktligen ändrades den ursprungliga flaggan den 24 november 1889 1960, 1968 och 1971 innan de tog sin nuvarande form den 12 maj 1992. Flaggens 27 stjärnor symboliserar nu kollektivt Brasiliens 26 stater och dess federala distrikt. Till skillnad från stjärnorna i den amerikanska flaggan,de i den brasilianska flaggan ändrades inte automatiskt när enskilda territorier höjdes till statsskap. Stjärnorna har olika storlekar och är anordnade att motsvara konstellationer som är synliga på södra halvklotet.

Relaterade Artiklar