bing

Bing , sökmotor som lanserades 2009 av det amerikanska mjukvaruföretaget Microsoft Corporation.

Fredspalatset (Vredespaleis) i Haag, Nederländerna. Internationella domstolen (FN: s rättsliga organ), Haag Academy of International Law, Peace Palace Library, Andrew Carnegie hjälper till att betala förQuiz världsorganisationer: fakta eller fiktion? Färre än 50 länder tillhör FN.

Microsofts tidigare sökmotor, Live Search, från tidpunkten för lanseringen 2006 släpade konsekvent väl efter Google Inc., industrigiganten och Yahoo! Inc. Microsoft hoppades kunna förändra dynamiken på sökmotormarknaden med lanseringen av Bing, en "beslutsmotor" som är utformad för att visa mer hämtad information på söksidor än vad som var typiskt, vilket möjliggjorde bättre informerade beslut om vilka länkar att följa eller även i vissa fall visar tillräckligt med information för att tillfredsställa den ursprungliga frågan. Bing visade också relaterade sökningar och användarens tidigare sökningar på vänster sida av sidan.

I juli 2009 nåddes ett avtal där Yahoo! skulle använda Bing för att driva sökning på sin portalsida och skulle ge säljkåren att arbeta med företag som försökte göra särskilda kampanjer på Bing. Microsoft-Yahoo! arrangemanget var planerat att pågå i tio år, och Bing drivs till stor del Yahoo! Sök över hela världen från 2012. I februari 2010 träffade den sociala nätverkssidan Facebook - som hade mer än 400 miljoner användare och var den näst mest besökta webbplatsen efter Google - ett avtal med Microsoft om att presentera Bing-resultat för användare som söker World Wide Webb från Facebook. Även om Bings marknadsandel ursprungligen var något långsam att vinna på Google eller Yahoo!, Blev sökmotorn så småningom den näst största i USA; Google förblev dock den dominerande sökmotorn,med Bing bara några procent av marknaden.

Erik Gregersen

Relaterade Artiklar